updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum de #1aEstatal: El Bordils perd el liderat a Sarrià

Com mana el tòpic: "un derbi és un derbi", i al derbi gironí l'Handbol Bordils es va deixar el liderat del Grup C de Primera Estatal. Després d'aquesta ensopegada els bordilencs veuen com el Granollers B els supera i és nou líder, mentre que el Sant Martí Adrianenc se'ls posa a un sol punt. El partit Bordils - Adrianenc de la setmana que ve promet emocions fortes. A la zona baixa, La Garriga perd les poques opcions que havia recuperat de salvació.

El Bordils perd el derbi i el liderat a Sarrià
Augi UE Sarrià 28 - 27 Bordils

Ambient de gala al Pavelló de Sarrià de Ter per viure el derbi gironí que es va acabar quedant a casa. Només cal veure les imatges espectaculars d'un partit que sempre desperta emocions, i segurament per això pot passar que el líder perdi al camp del dotzè classificat (que amb els dos punts puja fins la desena plaça). Recordem, però, que a la primera volta els sarrianencs a punt van estar de puntuar al Pavelló Blanc i Verd perdent només d'un gol.

El partit va començar amb color local, però al cap de pocs minuts els de Pau Campos van agafar la iniciativa (7-11). Però els locals van reaccionar tirant d'orgull, ambient i casta, i van aconseguir marxar al descans guanyant de dos gols (15-13). A la segona meitat el líder va tornar a posar-se ben aviat per davant (18-20) i va mantenir aquest marge de dos gols fins gairebé el final del partit. Però amb 25-27 i poc més de cinc minuts per acabar, el porter Jaume Pòrtulas (que juntament amb Pasqui jugaven el seu últim derbi) va fer tres aturades claus que van permetre que el Sarrià acabés amb un parcial de 3 a 0 que li va donar dos punts que deixen sense liderat als seus veïns.

KH7 Granollers B 33 - 27 Salle Montcada

El Granollers no va fallar i ja és el nou líder de la 1a Estatal, i arriba a falta de dues jornades amb moltíssimes opcions d'assolir una de les dues places des Fases d'Ascens. Els vallesans van controlar el partit amb certa comoditat en tot moment. Al descans els locals guanyaven 17-13, i van saber mantenir i inclús ampliar aquest marge a la segona meitat destacant l'aportació ofensiva de de Josep Reixach i Borja Lancina amb 9 gols cadascun.

Sant Martí Adrianenc 46 - 38 Handbol Vendrell

Després de deixar-se un punt a Mataró, el Sant Martí Adrianenc recupera el camí del triomf i ho fa guanyant al Vendrell a casa, fent ni més ni menys que 46 gols! Va ser un partit amb protagonisme total dels atacs, i al descans els barcelonins ja dominaven 26-19. A la segona meitat el ritme i la diferència es va mantenir. Pel costat local van destacar en l'apartat golejador Sergi Ferrer i Javier Coba (9 gols) i Alex Guerrero (8), però els màxims golejadors van ser visitants: Joaquin Carrero en va marcar 13 i Melcior Malivern 10.

El Sant Martí continua guanyant sempre a casa al Vendrell, i va augmentant els gols:
2012-13 Sant Martí Adrianenc- Vendrell    46-38
2011-12 Sant Martí Adrianenc- Vendrell    40-31

2010-11 Sant Martí Adrianenc- Vendrell    38-25

La Garriga Diselmatic 30 - 36 Handbol Esplugues

La Garriga perd les poques opcions que havia recuperat de salvació (després de la sanció al Palautordera) perdent a casa contra l'Esplugues. Partit molt igualat a la primera meitat (19-21), però que els visitants van sentenciar amb un gran parcial d'1-7 a la sortida de la segona meitat. L'atac local es va encallar i va servir el triomf als espluguencs que escalen fins a la vuitena posició.

Sant Esteve Sesrovires 29 - 25 CH Palautordera

El "Sanes" s'apropa a assegurar la quarta plaça final després de guanyar a un Palautordera que tot i la derrota deixa de patir per la permanència, després de veure com La Garriga queia a casa amb l'Esplugues.

Fins ara hi ha tres precedents històrics.
2012-13 S.Est. Sesrovires- Palautordera    29-25
2011-12 S.Est. Sesrovires- Palautordera    27-19

2010-11 S.Est. Sesrovires- Palautordera    29-29
2009-10 S.Est. Sesrovires- Palautordera    31-21
A la primera volta a Palautordera              23-33.

Maristes Algemesí 28 - 34 Joventut Mataró

El Joventut Handbol Mataró ha aconseguit un brillant triomf a la pista dels Maristes d'Algemesí per 28-34 amb el qual pràcticament assegura el cinquè lloc de la categoria. Els dos equips estaven igualats a punts i per tant ara el Joventut en té dos d'avantatge més el golaverage particular i a la propera jornada rep el cuer, l'equip de La Garriga que ja ha descendit. Els valencians han començat guanyant (5-4), però al descans els mataronins ja guanyaven 13-19, i a la segona meitat han sabut mantenir aquest marge per aconseguir la primera victòria de l'equip mataroní en terres valencianes en la seva trajectòria a la 1a Estatal.

OAR Gràcia 40 - 33 Catarroja

L'OAR Gràcia suma tres punts en un partit brillant contra el Florida Catarroja que l'apropen a assegurar-se la setena plaça final.